Skip to main content
×

BLOG | Stilstand is achteruitgang

22-12-2021

Het jaar 2021 ligt bijna achter ons. Wat was het weer een jaar. 2020 stond vooral in het teken van het ‘nieuwe normaal’, dit jaar was er de hoop dat het ‘oude’ normaal terug de overhand zou krijgen. Niets is minder waar, zo weten we inmiddels. Ook 2021 gaat de boeken in als een jaar waarin het bedrijfsmatig veelal draaide om creativiteit en aanpassingsvermogen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de studio’s die we gebouwd hebben. Waarmee we onze klanten ondanks beperkende corona-maatregelen en zelfs bij een besmetting van een van de cursisten, tóch kunnen helpen. Had je me 5 jaar geleden gezegd dat we bij Acaleph enkele leslokalen zouden ombouwen tot studio’s om op afstand te kunnen trainen, dan had ik waarschijnlijk gezegd dat dat niet zou gebeuren. Eén van de mooie aspecten van ons vak is namelijk het werken met mensen, fysiek en niet op afstand. Afgelopen jaar echter waren wij, en diverse klanten met ons, erg blij met deze creatieve mogelijkheid om trainingen tóch gewoon door te kunnen laten gaan.

Creativiteit en veerkracht zullen altijd belangrijke pijlers blijven in het ondernemerschap, met of zonder pandemie. Het maakt ondernemen juist uitdagend en afwisselend. Voor het jaar 2022 staan dan ook wederom diverse innovaties binnen Acaleph op de planning, waarover later meer. Tevens mogen wij een aantal nieuwe klanten verwelkomen, waar ons team met veel plezier en enthousiasme voor aan de slag gaat. Een nieuwe website, een aantal nieuwe gezichten binnen ons team; het ‘nieuwe normaal’ blijft voorlopig nog actueel en wordt deels voor je bepaald, maar al deze positieve ontwikkelingen geven dat nieuwe normaal óók inhoud. Stilstand blijft in ieder geval achteruitgang, zeker nu.

Het team van Acaleph kijkt ernaar uit om ook volgend jaar weer werken veiliger te maken. Liefst fysiek bij u of bij ons op locatie, maar mocht dat om wat voor reden dan ook niet mogelijk zijn, dan spreken we gewoon onze creativiteit aan. Het mooie van creativiteit is namelijk dat het onuitputtelijk is. Hoe meer je het gebruikt, hoe meer je ervan krijgt.

Wij wensen u fijne feestdagen en een mooi, creatief en bovenal veilig nieuwjaar toe.

Joey Nijsten

Directeur

Acaleph Opleiding, Training en Adviezen B.V.