Skip to main content
×
Afbeelding

Workshops en lezingen

Zie het. Zeg het. Los het op!

Wil Nijsten is een ervaren veiligheidskundige en grondlegger van de Safety Awareness Team training.

Wil Nijsten is bovendien oprichter en ambassadeur van Acaleph Opleiding, Training & Adviezen BV. Acaleph is een van de grootste opleiders in Nederland op het gebied van veiligheid. Wil Nijsten wordt wereldwijd gevraagd voor het geven van presentaties, workshops en lezingen over het veranderen van gedrag (human factors) op de werkvloer door middel van de safety awareness team training, waardoor aantoonbaar ongevallen én near missers kunnen worden voorkomen.

Safety awareness team training

Wil Nijsten zorgt ontzettend gedreven en met een gedoseerde emotie ervoor dat uw gasten en/of medewerkers écht gaan nadenken over veiligheid. De methode van Wil maakt gebruik van beproefde technieken uit de luchtvaart, die ontwikkeld zijn naar aanleiding van de KLM-crash op Tenerife met captain van Zanten, één van de grootste luchtvaartrampen uit de historie waarbij meer dan 500 doden vielen. Diezelfde technieken kunnen namelijk naadloos geïmplementeerd worden in andere branches, zoals de petrochemie, de scheepvaart, maar ook bijvoorbeeld de zorgsector. De kern? Inspireren, anders motiveren én belonen en zorgen voor een blame free cultuur op de werkvloer. Oftewel; Zie het. Zeg het. Los het op!

Hij deelt nieuwe inzichten en technieken, waarbij er altijd ruimte is voor interactie, discussie en desgewenst ook workshop-elementen.