Skip to main content
×

BLOG | Het nieuwe leren..

20-04-2022

Adaptive learning: wat betekent dat nou precies? Acaleph werkt volgens het principe van Adaptive Learning. Een vernieuwde vorm van leren en doceren welke de afgelopen twee jaren een enorme vlucht heeft genomen. Deze vorm van onderwijs is min of meer ontstaan vanuit noodzaak (de corona-pandemie met alle op dat moment geldende beperkingen), maar vaak zie je dat juist dankzij zo’n situatie de beste ideeën ontstaan.

Kort samengevat bedoelen we met Adaptive Learning dat we de trainingen voor u zo efficiënt en effectief als mogelijk inrichten, daarbij gebruikmakend van een mix van vertrouwde en nieuwe lesmethoden. Denk bij nieuwe lesmethoden aan e-learning oplossingen, of online lessen die vanuit één van onze Acaleph-studio’s (live!) aan uw medewerkers gegeven worden.

Een ander voorbeeld zou kunnen zijn dat we in plaats van een volledige heftruck herhalingsopleiding voor een combinatie van een maatwerk e-learning in combinatie met een assessment bij u op locatie gaan. Om er op die manier voor te zorgen dat er zo efficiënt mogelijk van uw kostbare tijd gebruik wordt gemaakt.

Het voornaamste doel van deze aanpak is om de lesstof zo effectief mogelijk over te brengen aan de cursist, waarbij het primaire proces binnen uw organisatie zo min mogelijk verstoord wordt. Dat komt doordat uw medewerkers in praktijk minder tijd kwijt zijn aan het vullen van de totale opleidingsmatrix en dus meer tijd op de werkvloer aanwezig kunnen zijn.

Spreekt voorgaand aan en wilt u weten wat Adaptive Learning voor úw organisatie kan betekenen? Onze accountmanagers Rob en Robert komen graag bij u op bezoek voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en maken samen met onze manager Learning & Development een plan van aanpak voor uw opleidingsvraagstuk!

Rob Koopmans                                  Robert Buckx

06-28652549                                      06-52548093

r.koopmans@acaleph.nl                                       r.buckx@acaleph.nl