Skip to main content
×
blog

25-09-2023

25 jaar

Dit jaar bestaat Acaleph 25 jaar. In die tijd is Acaleph uitgegroeid tot een toonaangevende opleider én partner op het gebied van veiligheid in Nederland en zelfs daarbuiten. Innovatie is iets wat Acaleph altijd al heeft beziggehouden. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de in eigen beheer ontwikkelde mobiele training units, het volledig ontzorgen van klanten en het toepassen van maatwerk tijdens trainingen. Maar ook op automatiseringsvlak en digitaal vlak zijn we vooruitstrevend geweest. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen van de Acaleph Cursisten App voor digitale certificaten, Live studio’s voor online lessen en een eigen systeem om het hele proces van plannen tot en met de administratie bij te houden. Een kwarteeuw aan ontwikkeling heeft bijgedragen aan een stabiele basis, waar in de toekomst op verder kan worden gebouwd.


Toekomst

Acaleph blijft niet stil zitten. Groei staat vandaag de dag nog altijd hoog in het vaandel en dat zal in de toekomst niet anders zijn. Natuurlijk zijn er nog meer speerpunten en doelen waar we de komende jaren aan gaan (verder)werken. Thema’s als duurzaamheid en digitalisering spelen daarbij een belangrijke rol.


Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen kan op diverse manieren. Allereerst vinden we een duurzame inzetbaarheid van personeel ontzettend belangrijk. Dat vertaalt zich niet alleen in betrokken collega’s, maar ook in een efficiënte planning. Ook het verder aanpassen van het wagenpark staat hoog op de agenda, om nog zuiniger en ‘groener’ onze trainingen te kunnen verzorgen door het land. Daarnaast wordt er continu gekeken naar aanpassingen binnen ons lesmateriaal. Bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar groenere mogelijkheden bij het gebruik kleine blusmiddelen, teneinde een grotere Co2-reductie te kunnen realiseren tijdens de trainingen.


Digitalisering

Digitalisering is een ander belangrijk speerpunt voor Acaleph. Zo worden verschillende stappen ondernomen om in de toekomst kunstmatige intelligentie (AI) in te kunnen passen in ons plansysteem. Ook zijn er ideeën aangaande planmogelijkheden en communicatie, om ervoor te zorgen ons plansysteem geoptimaliseerd en nóg efficiënter wordt.
 

De eerstvolgende stap in het teken van een duurzame toekomst voor Acaleph is het digitaliseren van lesboeken. Een logische stap voor Acaleph, mede doordat de vraag voor een digitaal lesboek, waarmee een cursist altijd en overal de benodigde theorie bij de hand heeft, steeds vaker gesteld wordt door onze klanten. Dit zal van toepassing zijn voor boeken welke door Acaleph zelf worden uitgegeven, voor cursussen binnen de categorieën SOG en VCA. De digitale lesboeken gelden niet voor de cursussen binnen de categorieën BHV en EHBO. In het jaar 2024 zullen al deze boeken digitaal worden uitgegeven. Wenst u wel nog de lesboeken fysiek te ontvangen, dan kunt u altijd contact opnemen met de afdeling verkoop.


Joey Nijsten - Directeur
Acaleph Opleiding, Training en adviezen BV