Skip to main content
×
Acaleph

Heftruck Basis

Heftruck Basiscursus

Een heftruck (ook wel vorkheftruck genaamd) is een gemotoriseerd transportmiddel hoofdzakelijk voor het verplaatsen van goederen die op een pallet staan. Met name in magazijnen en op bedrijfsterrein maakt men gebruik van een heftruck. Personen die een heftruck willen bedienen dienen daarvoor een cursus te hebben gevolgd. Heeft u nog geen ervaring met het bedienen van een heftruck? Schrijf u dan nu in voor de cursus veilig werken met de heftruck basis. Acaleph verzorgt voor u het gehele traject, van de cursus tot certificaat. Na afloop van de heftruck basis cursus legt u een competentietoetsing af. Onze ervaren en eveneens vakbekwame instructeurs zullen erop toezien dat u uw veilig werken met de heftruck basis competentietoets goed voorbereid kunt afleggen.

Doel van de heftruck basis cursus:

Door middel van deze cursus wordt u als cursist bekend en vertrouwd gemaakt met de heftruck. Tevens weet u hoe u de werkzaamheden met een heftruck veilig kunt uitvoeren en risico’s die kunnen ontstaan tijdens de werkzaamheden tot een minimum kunt beperken.

Lesaanpak van de heftruck basis cursus:

De cursus veilig werken met de heftruck  bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Theorie en praktijk worden verweven waardoor de cursus een interactief karakter heeft. U wordt hierdoor gemotiveerd om actief deel te nemen.

Onderwerpen tijdens de heftruck basis cursus:

Voertuig inspectie
Dagelijks onderhoud
Last bepaling (lastmoment centrum)
Veilig lasten verplaatsen
Verantwoordelijkheden van de chauffeur
Gebruik van de juiste last dragers
Veiligheidsregels algemeen
Praktijkoefeningen op vastgesteld parcours

Locatie van de heftruck basis cursus:

De cursus veilig werken met de heftruck basis kan worden gegeven op een van de cursuslocaties van Acaleph in Geleen of op een andere door uzelf te kiezen locatie in heel Nederland of België.

Specificaties:
  • Groepsgrootte: minimaal 6 en maximaal 10 cursisten
  • Individuele inschrijvingen zijn mogelijk op basis van beschikbaarheid
  • De cursus veilig werken met de heftruck basis wordt gegeven in 1 lesdag van 8 uur
  • cursus veilig werken met de heftruck basis wordt afgesloten met een competentietoetsing
  • De cursist ontvangt na de cursus een digitaal certificaat
  • Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar
  • De geldigheidsduur is 5 jaar
  • Prijs is inclusief cursusboek
Heftruck VR by Acaleph

Heftruck VR by Acaleph is een revolutionaire manier om uw heftruckvaardigheden om pijl te houden. Oefenen in virtual reality is niet alleen een leuke manier om de vaardigheden te verbeteren, het heeft ook veel praktische voordelen ten opzichte van een echte heftruck. Heftruck VR combineert levensechte bediening met gerichte oefeningen en rechtstreekse feedback. Daarmee is Heftruck VR uitermate geschikt als tussentijdse opfriscursus, of voor een veiligheidsdag/week waarmee u op een leuke en interactieve manier meer bewustzijn op de werkvloer creëert. Lees meer over Heftruck VR by Acaleph.

Wenst u meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Schrijf je nu in!