Skip to main content
×
Acaleph

Heftruck VR

Heftruck VR

Het is natuurlijk al bekend dat u uw heftruckvaardigheden iedere 5 jaar opnieuw moet toetsen. In de tussentijd sluipt er echter vaak slordigheid in het werk, of slijten slechte gewoontes is. Om écht veilig te blijven werken is het daarom belangrijk ook tussentijds uw kennis en vaardigheden met de heftruck op pijl te houden. Tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer veel tijd en moeite te kosten, dankzij Heftruck VR by Acaleph! 

Met Heftruck VR by Acaleph oefent u in virtual reality. Dat is niet alleen een leuke manier om te oefenen, het heeft ook heel veel praktische voordelen ten opzichte van oefenen op een echte heftruck. Om te beginnen is onze simulator voorzien van alle bedieningselementen die een echte heftruck ook heeft en dankzij de virtual reality-bril kijkt u in 360 graden om u heen, alsof u door een echt pakhuis rijdt. Het is nauwelijks te onderscheiden van het echte werk! Terwijl u oefeningen uitvoert zoals lasten rijden, laden, lossen en slalommen, krijgt u bovendien rechtstreeks feedback op een manier die op een echte heftruck onmogelijk is. U ziet direct in beeld wat u nog beter kunt doen en krijgt aan het einde een score. Zelfs de meest ervaren heftruckbestuurders zullen zien dat zij op deze manier nog wat kunnen verbeteren.

Doel van Heftruck VR by Acaleph

Na oefenen met Heftruck VR by Acaleph bent u zich bewuster van risico’s en werkt u beter en veiliger met een heftruck. Komen bepaalde ongelukken vaak voor bij uw bedrijf? Oefen dan specifiek op deze handelingen en dring het aantal schadegevallen terug.

Lesaanpak van Heftruck VR by Acaleph

Heftruck VR by Acaleph is heel flexibel inzetbaar. Het is de ideale manier om tussen de reguliere cursussen door het kennis- en vaardigheidsniveau op pijl te houden en zelfs te verbeteren, maar ook inzetbaar om op specifieke risico’s te oefenen die zich specifiek bij uw bedrijf voordoen. Wij komen naar u toe met onze mobiele trainingsruimte, waar meerdere personeelsleden tegelijk kunnen trainen, zonder dat het werk langdurig stil ligt.

Andere mogelijkheden

De Heftruck VR simulator is ook ideaal voor een veiligheidsdag of -week, waarmee u op een leuke en interactieve manier meer bewustzijn op de werkvloer creëert. Wilt u liever zelf tijdelijk beschikken over de simulator? Ook dat is mogelijk. Wij trainen dan iemand binnen uw organisatie, zodat u zelf de begeleiding kunt verzorgen.

Kortom, er is voor iedere situatie een goede toepassing van Heftruck VR! Wilt u weten hoe Heftruck VR binnen uw organisatie voor meer bewustzijn, veiligheid en plezier in het werk kan zorgen? Neem dan gerust contact met ons op.

Schrijf je nu in!