Skip to main content
×
Acaleph

BHV VR Oefening

BHV VR Oefening

BHV-ers zijn binnen iedere organisatie nodig. Zij zijn immers de personen die in actie komen als er brand uitbreekt, iemand gewond raakt of het bedrijf ontruimd moet worden. Maar of u nu een basiscursus volgt of een herhaalcursus om uw kennis op peil te houden, sommige noodsituaties blijven moeilijk om grondig te oefenen. Juist voor die situaties is er de BHV VR Oefening van Acaleph.

Met behulp van de draadloze Oculus Quest VR-headset oefent u tijdens de BHV VR Oefening  op een interactieve en levendige manier hoe u dient te handelen bij brand of een ontruiming. U luistert niet achteroverleunend naar een docent, maar belandt midden in een virtuele noodsituatie en u bent actief bezig. Dankzij virtual reality beleeft u de noodsituaties zo realistisch mogelijk. U oefent op locaties waar dat normaal gesproken niet kan, in situaties die te gevaarlijk zijn voor een praktische training en u kunt op een volledig veilige manier fouten maken waar u van leert. Zo bent u op iedere situatie voorbereid.

Doel van de BHV VR Oefening

Deze BHV VR oefening dient als aanvulling op de reguliere BHV cursussen, om u op meer verschillende noodsituaties voor te bereiden. BHV VR maakt oefenen bovendien interactiever en levendiger.

Lesaanpak van de BHV VR Oefening

Voor de BHV VR Oefening maakt u gebruik van de door Acalelph verzorgde Oculus Quest VR-headset en doet u verschillende oefeningen in virtual reality.

Wilt u weten hoe BHV VR Oefening aan de veiligheid van uw organisatie kan bijdragen? Neem dan gerust contact met ons op.