BLOG 2 - 2018 |Wens vs. werkelijkheid

Wens vs. werkelijkheid

“Als het leven meezit, heb je 1000 wensen. Als de gezondheid te wensen overlaat, heb je er maar één”. Een bekend gezegde en bovenal een waarheid als een koe. Of het nu de gezondheid van jezelf betreft, of van iemand die je lief is; wanneer deze in het geding komt, wordt al het andere in het leven opeens relatief.

Afgelopen december heb ik, samen met 24 andere ondernemers uit de regio, deelgenomen aan het initiatief December to Remember. Het idee? De wens van één iemand in je omgeving in vervulling laten gaan door inzet van jezelf, je netwerk, je omgeving, kortom; iedereen die wil bijdragen en iets goeds wil doen voor een ander. Wat een simpel, maar prachtig initiatief, heb ik meermaals gedacht toen ik te midden van deze 24 ondernemers in een 12-uur durende brainstormsessie op, hoe kan het ook anders, 12 december zat.  

Toen Cyriel Dubislav (FysioStofberg) mij uitnodigde voor dit initiatief (geïnitieerd door Joop Wolters), heb ik niet lang hoeven nadenken over deelname. Na een inventarisatie in onze directe omgeving was de keuze voor de wens ook gauw gemaakt; een familielid van één van onze medewerkers heeft samen met haar vriend een kindje gekregen, dat maar liefst 15 weken te vroeg geboren werd. Gevolg hiervan is dat het kindje met ernstige gezondheidsklachten te maken had en heeft en het gezin in het eerste levensjaar van het kind meer in het Ronald McDonald huis heeft geslapen, dan thuis. Een extra uitdaging daarbij is dat zowel de vader als de moeder van het kindje niet in het bezit is van een rijbewijs. Ons doel; zorgen voor een rijbewijs voor dit gezin, zodat in ieder geval het praktische vervoersprobleem is opgelost en alle aandacht uit kan gaan naar het welzijn van het kind.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en gisteravond was het zover; het gezin kreeg als verassing te horen dat het gelukt was om deze wens in vervulling te laten gaan. Extra verrast waren ze toen we konden mededelen dat niet alleen de moeder kosteloos en per direct kan opgaan voor het rijbewijs, maar dat er ook een auto inclusief verzekering en wegenbelasting geregeld is voor de duur van een jaar. Een emotioneel, maar bovenal bijzonder moment. Voor alle partijen, ook voor mijzelf. Je realiseert je dat je misschien niet iedereen kunt helpen, maar dat het merendeel van de mensen, op wat voor manier dan ook, wel íemand kan helpen. Het resultaat is dan feitelijk hetzelfde.

Via deze weg willen Cyriel en ik Ossenforth Opleidingen, Wellcoll Groep en onze medewerkers, die vanuit het liefdadigheidsinitiatief ‘Acaleph geeft aandacht’ hebben bijgedragen aan het in vervulling laten gaan van deze wens, hartelijk bedanken. Tevens een persoonlijk woord van dank aan Cyriel om mij uit te nodigen voor deelname aan dit prachtige initiatief.

Joey Nijsten

Acaleph Opleiding, Training en Adviezen B.V.

Terug naar overzicht...
Onze klanten
Deze bedrijven gingen u voor
 • Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
 • Acaleph
  Acaleph
Referenties
Dit zeggen onze klanten
 • Naast correcte zakelijke dienstverlening heeft Acaleph ook oog voor persoonlijke klantbenadering.
  Een partner met landelijke dekking welke tevens zorgt voor een stukje interne ontlasting ten aanzien van het BHV stuk.
  Fleur Rosier, Q-Park Nederland
 • Breed inzetbaar bedrijf, niets is onbespreekbaar! Fijn bedrijf om zaken mee te doen.
  Anita Martens, Brand Bierbrouwerij
 • Een zeer gepassioneerd bedrijf dat voor ieder veiligheidsitem binnen ons bedrijf een passend antwoord heeft. Wij worden daarin echt ontzorgd en dat is in deze tijd van regelgeving erg prettig.
  Claude L'Ortye, BMW de Maassche Echt
 • Positief, innoverend, zoekend naar nieuwe mogelijkheden waarbij men niet schroomt om kennis te delen.
  Jack Janse, EdeA
 • Acaleph is voor ons een flexibele, betrouwbare partner die veel in huis heeft. De medewerkers zijn vriendelijk, bereid tot helpen en snel in reageren.
  Gwen Dautzenberg, Rabobank Westelijke Mijnstreek
vestigingen
Wij geven trainingen door heel Nederland,
op elke gewenste locatie!
Acaleph Brightlands
Urmonderbaan 22
6167 RD Sittard-Geleen
Acaleph Nijmegen
Woeziksestraat 100
6604 CM Wijchen
Acaleph Rotterdam
Koninginwilhelminalaan 1
2969 AN Oud Alblas
Acaleph Venlo
Noorderpoort 57
5915 PJ Venlo
Acaleph Zwolle
Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
Acaleph Tilburg
Kranenberg 23
5047 TR Tilburg
Acaleph Geleen
Hofkamp 4
6161 DC Geleen
Locaties Acaleph