BLOG |Tijden veranderen, maar sommige dingen veranderen nooit

En zo is er weer een jaar voorbij. Een druk en bewogen jaar voor ons bedrijf, waarin de basis is gelegd voor een aantal mooie nieuwe ontwikkelingen. Als ik een top 3 zou moeten maken, staat daar zeker het thema innovatie in. In 2019 hebben wij maar liefst 5 innovatieve nieuwe concepten gelanceerd op de Nederlandse veiligheidsmarkt. Een veiligheidskundigen-app bijvoorbeeld, waarmee medewerkers eenvoudig melding kunnen maken van onveilige situaties. Maar ook onze eigen Acaleph Cursisten App, waarmee medewerkers altijd al hun certificaten bij de hand hebben op de werkvloer.

Met de Acaleph Augmented Reality App zijn we nog een stapje verder gegaan. Met name voor cursisten die meer visueel zijn ingesteld, is deze techniek echt een uitvinding. Door met een smartphone of tablet het lesboek te scannen, krijgt je een instructiefilmpje met aanvullende informatie te zien. Met zogenaamde ‘markers’ is diezelfde AR App ook op locaties te gebruiken. Bijvoorbeeld om te illustreren hoe zicht in een ruimte beperkt wordt door rook of hoe een brand in een prullenbak er nou echt uit ziet. Beelden zeggen nou eenmaal vaak meer dan 1000 woorden.

Mooi ook om te zien is dat onze Heftruck VR Simulator nu, 6 maanden na de introductie, vrijwel continu op de weg te vinden is. Zowel in binnen- als buitenland. Dankzij de virtual reality-bril kijk je, terwijl je oefeningen uitvoert zoals lasten rijden, laden, lossen en slalommen, in 360 graden om je heen alsof je door een echt magazijn rijdt. Je krijgen tips en feedback op een manier die op een echte heftruck gewoonweg niet mogelijk is. Zeker in deze mobiele variant, nieuw voor Nederland én ook over de grens, zo blijkt.

Een andere ontwikkeling die bij ons hoog op de agenda heeft gestaan dit jaar, zijn personeelswisselingen. Wij hebben diverse trainers bij ons in dienst die feitelijk al vanaf de oprichting van Acaleph onderdeel uitmaken van ons team. De kanttekening daarbij is dat er een moment kan komen dat een aantal collega’s vrijwel tegelijkertijd met pensioen gaan. Dit jaar en ook komend jaar is dat bij ons het geval. In 2019 echter hebben we daar al op ingespeeld door 3 nieuwe collega’s te verwelkomen en nog eens 3 instructeurs staan in de startblokken om in 2020 voor Acaleph te starten. In een tijd waarin het niet gemakkelijk is om personeel te vinden, stemt het me blij te mogen concluderen dat goede, gemotiveerde mensen toch de weg naar ons vinden. Natuurlijk vraagt dit ook iets van een werkgever. Zo ben ik ervan overtuigd dat het feit dat wij omscholing en het continu intern opleiden en bijscholen van onze medewerkers hoog op de agenda hebben staan, mensen aanspreekt en gemotiveerd houdt. Je bent, ook als opleider, immers nooit uitgeleerd, toch?

Ook het blijven investeren in onze eigen mensen was in 2019 een belangrijk thema en dat zal in 2020 niet anders zijn. Immersive learning (leren met behulp van virtuele omgevingen) en formatief toetsen (toetsen om tussentijds inzicht te geven in de voortgang en bij te kunnen sturen waar gewenst om het uiteindelijke doel te bereiken) krijgen daarbij, zowel in onze trainingen voor cursisten alsook intern, een belangrijkere rol. Voor veel klanten fungeren we vandaag de dag niet alleen als opleidingspartner, maar meer en meer als kennispartner op het gebied van veiligheid. Preventief beleid enerzijds en awareness op de werkvloer anderzijds spelen daarbij een steeds belangrijkere rol en dat is een ontwikkeling die ons op het lijf geschreven is. Sterker nog, voorkómen is 21 jaar geleden één van de drijfveren geweest voor mijn vader Wil om met Acaleph te starten. Niet alles is dus aan verandering onderhevig, sommige dingen blijven onveranderd. Op naar 2020!

Joey Nijsten

Directeur

Acaleph Opleiding, Training en Adviezen B.V.

Terug naar overzicht...
Onze klanten
Deze bedrijven gingen u voor
 • Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
 • Acaleph
  Acaleph
Referenties
Dit zeggen onze klanten
 • Naast correcte zakelijke dienstverlening heeft Acaleph ook oog voor persoonlijke klantbenadering.
  Een partner met landelijke dekking welke tevens zorgt voor een stukje interne ontlasting ten aanzien van het BHV stuk.
  Fleur Rosier, Q-Park Nederland
 • Breed inzetbaar bedrijf, niets is onbespreekbaar! Fijn bedrijf om zaken mee te doen.
  Anita Martens, Brand Bierbrouwerij
 • Een zeer gepassioneerd bedrijf dat voor ieder veiligheidsitem binnen ons bedrijf een passend antwoord heeft. Wij worden daarin echt ontzorgd en dat is in deze tijd van regelgeving erg prettig.
  Claude L'Ortye, BMW de Maassche Echt
 • Positief, innoverend, zoekend naar nieuwe mogelijkheden waarbij men niet schroomt om kennis te delen.
  Jack Janse, EdeA
 • Acaleph is voor ons een flexibele, betrouwbare partner die veel in huis heeft. De medewerkers zijn vriendelijk, bereid tot helpen en snel in reageren.
  Gwen Dautzenberg, Rabobank Westelijke Mijnstreek
vestigingen
Wij geven trainingen door heel Nederland,
op elke gewenste locatie!
Acaleph Brightlands
Urmonderbaan 22
6167 RD Sittard-Geleen
Acaleph Nijmegen
Woeziksestraat 100
6604 CM Wijchen
Acaleph Rotterdam
Koninginwilhelminalaan 1
2969 AN Oud Alblas
Acaleph Venlo
Noorderpoort 57
5915 PJ Venlo
Acaleph Zwolle
Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
Acaleph Tilburg
Kranenberg 23
5047 TR Tilburg
Acaleph Geleen
Hofkamp 4
6161 DC Geleen
Locaties Acaleph